Preşedintele Klaus Iohannis a atacat din nou proiectul de buget elaborat de PSD, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. „Dincolo de aspectele de constituţionalitate, bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani care nu există, unul al ruşinii naţionale”, a afirmat şeful statului. Şeful statului a anunţat că, în aceste condiţii, nu are altă soluţie decât să retrimită proiectul de buget în Parlament.

„Disperarea de a pune mâna pe rezerva de aur şi pe banii companiilor arată că nici măcar PSD nu are încredere în promisiunile sale că va încasa banii pe care a mizat şi apelează la măsuri extreme. Cine va deconta nota pentru dezastrul produs de PSD în economiei? Cetăţenii şi mediul privat este răspunsul. Taxe şi impozite suplimentare, asta este oferta generoasă a PSD-ului. Degeaba strigă PSD că de vina sunt alţii. Nu, nu sunt altii! Principalul vinovat pentru că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD. Nu voi ezita nicio clipă să contest măsurile care afectează buna funcţionare a statului”, a afirmat Klaus Iohannis.

Investiţiie promise sunt o minciună, singura grijă a PSD este spălartea dosarelor

Şeful statului a criticat şi permanenta amânare a investiţiilor promise şi inventarea de scuze.

„Investiţiile anunţate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici decât cele din 2018, acesta este marele buget de investiţii. Mă întreb, cine a oprit PSD să facă investiţii majore încă de când a venit la guvernare, de ce din 2016 până în prezent albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei, în locul construirii de autostrăzi şi spitale”, a mai precizat şeful statului.

Dacă PSD nu e în stare să guverneze, să plece. Retrimit proiectul de buget în Parlament
„Guvernarea PSD a eşuat. Daca PSD nu e în stare să guverneze pentru cetăţean, atunci să plece de la guvernare şi să-i lase pe alţii care se pricep. Este singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului. Voi retrimite Parlamentului pentru corectura si imbunatatire Legea bugetului pe 2019. Mesajul e simplu, faceti un buget sănătos pentru România” şi-a încheiat mesajul Klaus Iohannnis.

Intervenţia preşedintelui a venit în contextul în care Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea privitoare la Legea bugetului de stat pe 2019, pe motiv că este neîntemeiată.

Detalii AICI

Articolul precedent2018 a fost un an prost pentru cei care au zburat cu avionul, întârzierile au atins nivel record
Articolul următorPrăbușire pe bursă pentru trei mari grupuri bancare europene