Iohannis nu este de acord cu creșterea TVA. Ce i-a transmis lui Ciolacu, înainte de plecarea acestuia la Bruxelles

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că nu susține ideea de majotrare generală a cotei TVA și că a discutat această problemă cu premierul Marcel Ciolacu, înainte de plecarea acestuia la Bruxelles.

„Am avut o discuție cu premierul înainte să plece la Bruxelles, dacă creșterea TVA-ului este o soluție. După părerea mea, nu este o soluție. Dar dacă pe termen scurt se găsește cu ajutorul experților că anumite măsuri trebuie puse în practică, probabil Guvernul le poate promova. Creșterea TVA-ului sau scăderea TVA-ului au mai fost discutate în foarte multe rânduri în ansamblu, acum nu cred că este o soluție. După părerea mea, soluția constă în creșterea gradului de colectare, adică să se adune banii care se cuvin la bugetul statului”, a declarat șeful statului.

În coaliția de guvernare se iau în calcul mai multe scenarii de lucru, printre care creșterea generală a TVA de la 19% la 20%, sau o creșterea de TVA doar pentru anumite sectoare/activități.

Premierul Ciolacu se află la Bruxelles, unde discută cu oficialii europeni un pachet de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare și creștere a încasărilor la buget.

Marcel Ciolacu, alături de Charles Michel: „Mi-a reconfirmat susţinerea sa totală pentru aderarea României la Schengen”

Articolul precedentEdiția de toamnă a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus începe astăzi
Articolul următorCiolacu, după discuțiile cu șefa Comisiei Europene: Nu sunt de acord cu TVA peste 19%. Pensiile mici vor crește