Institutul Naţional de Administraţie, aflat în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a lansat programul de perfecționare profesională online „Managementul administrației publice locale”, cu acces gratuit pentru noii aleși locali.

La cursurile de perpecționare s-au înscris 260 de aleși locali, dintre care un președinte de Consiliu județean, 10 vicepreședinți, un primar și 6 viceprimari de municipiu, 5 primari și 2 viceprimari de oraș, 72 consilieri locali județeni, 91 consilieri locali municipiu și 72 consilieri locali oraș.

Temele abordate sunt de actualitate și de interes pentru aleșii locali și sunt susținute de formatori cu experiență și expertiză în domeniile abordate. De asemenea, participanții vor avea ocazia să dezbată subiecte de interes cu reprezentanți ai administrației publice cu expertiză, în calitate de invitați.

1.    Impactul digitalizării asupra administrației publice locale
Formatori:    Pavel Năstase și Gheorghe Păcurar
Invitați:        Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca
Sabin Sărmaș, Președintele Autorității pentru Digitalizarea României

2.    Managementul fondurilor europene
Formator:        Răzvan Cătălin Dobrea
Invitați:    Adina Florea, Director general adjunct, Direcția generală dezvoltare regională și infrastructură, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației
Nicolaie Moldovan, Policy Advisor for Cohesion Policy, Regional development&Budget, European Parliament, City Manager Alba Iulia (2012-2019)

3.    Managementul situațiilor de criză
Formator:        Răzvan Buzatu
Invitați:    Raed Arafat, Secretar de stat Ministerul Afacerilor Interne, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

La final, participanșii la program vor primi certificate de absolvire digitale, emise automat de platforma training.ina.gov.ro.

Mai multe detalii privind acest program găsiți pe http://ina.gov.ro/mapl/.

 

Articolul precedentStudiu: Șase angajați români din zece se simt mai protejați decât în timpul crizei din 2008
Articolul următorOrdonanța privind programul redus de muncă a trecut de Camera Deputaților, cu amendamente