ING România va avea toate operațiunile exclusiv online, din 29 octombrie

Banca ING Romînia va proceda la închiderea tuturor casieriilor sale fizice din subsidiarele locale, pînă la 29 octombrie acest an, în cadrul unei strategii de digitalizare a tuturor operațiunilor, pentru reducerea costurilor de operare.

„Noul model operațional va afecta colegii care în prezent efectuează activități operaționale în cele 33 de sucursale, dar facem toate eforturile pentru a-i reține și susține în această perioada de tranziție”, preciza purtătoarea de cuvânt a ING, la momentul anunțării noii strategii.

Începând cu 29 octombrie, toate tranzacțiile, inclusiv cele cu valută, vor putea fi efectuate doar în sucursalele self service, celelate cu operațiuni cash la ghișeu fiind transformate.

„Încet-încet, toate lucrurile se mută în digital. La fel și casieriile noastre la care făceai până acum operațiuni cu valută și care, până la începutul lunii noiembrie, își închid sediile fizice“, era mesajul anunțat în vară, citat de Profit.ro. https://www.profit.ro

După închiderea casieriilor, depunerile și retragerile de valută vor putea fi efectuate în continuare la bancomatele băncii, în timp ce transferurile bancare vor fi operate direct din aplicația de internet banking.

Potrivit Bancherul.ro  http://www.bancherul.ro  banca va transformă și cele 33 de sucursale proprii în unități tip self-bank, fără ghișee, după modelul implementat încă din 2004 în cadrul celorlalte 147 de unități ING operate în sistem de franciză.

Aceasta înseamnă că toate cele 180 de unități ale ING vor funcționa fără ghișee, doar cu bancomate și automate la care clienții băncii vor putea efectua orice operațiune bancară, de la depunere la retragere numerar, până la plăti sau transferuri, iar bancherii din unitățile băncii vor fi disponibili doar pentru consultanță și vânzarea diverselor produse, precum carduri sau credite.

„Până la finalul anului banca va reconfigura operațiunile bancare desfășurate și în cele 33 de sucursale proprii, folosind preponderent canale digitale și alternative. Concret, vom putea facilita tranzacțiile cash, indiferent de valută, prin rețeaua de ATM-uri sau prin servicii de colectare pentru clienții-companii. Vom autoriza și instrumentele de plata într-o manieră automatizată sau prin servicii de colectare. Toate acestea vor reduce operațiunile cu numerar din sucursalele noastre. Principala activitate din sucursale va fi consultanță acordată clienților ING. Sucursalele rămân în continuare la dispoziția clienților pentru produse și servicii financiare complexe, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru companii”, declara purtătorul de cuvânt al ING, Silvia Jalea.

Rețeaua de 600 de ATM-uri ale ING va permite depozitarea și retragerea de cash non-stop, iar tranzacțiile fără numerar pot fi operate pe platformele de internet banking, adaugă ea.

Clienții corporate pot avea un serviciu de colectare de numerar și instrumente de plata de la sediul lor direct.

„Pe parcursul lui 2018 vom implementa un program complex de reorientare în carieră ce include consiliere, îndrumare vocațională, sesiuni de training și suport în identificarea oportunităților de carieră, dar și suport pe parcursul tranziției către nouă arhitectură organizatională. Obiectivul ING este de a oferi oportunități în cadrul companiei pentru cât mai mulți dintre colegi”, arăta aceasta.

ING Bank România a încheiat primele șase luni din 2018 cu un profit net în creștere cu 35% la 345 de milioane de lei, în condițiile creșterii activității de creditare, a marjei nete de dobândă, dar și a costurilor operaționale.

Articolul precedentStudiu: Taxele mari pe carburanți sabotează creșterea economică
Articolul următorEuro, un nou curs record al perioadei. Azi, 4,6578 lei

Comments are closed.