Indicatorul percepției generale asupra economiei a crescut și în august, pentru a patra lună la rând, dar rămâne mult sub valorile de dinaintea pandemiei, arată datele publicate vineri de Comisia Europeană, potrivit Reuters. 

Indicatorul lunar care măsoară încrederea în economie a ajuns, în august, la 87,7 puncte, față de 82,4 cu o lună în urmă și peste estimarea de 85 de puncte, avansată de economiștii consultați de Reuters.

Evoluția confirmă revenirea care a început să se contureze din luna mai și este bazată, în primul rând, pe optimismul legat de sectorul serviciilor, care, chiar dacă rămâne pe negativ, a crescut totuși cu aproape 10 puncte față de luna precedentă, ajungând la -17,2 în august.

Și percepția asupra unor domenii precum industrie și retail s-a îmbunătățit, cu toate că așteptările managerilor din producție a scăzut, după trei luni consecutive de creștere, până aproape de nivelul de dinaintea crizei.

Indicele încrederii consumatorilor a avut o revenire modestă, de la -15 puncte la -14,7, confirmând estimările preliminarii ale Comisiei Europene, de la începutul lunii august.

Între cele mai importante economii ale zonei Euro, percepția asupra evoluției economiei s-a îmbunătățit simțitor în Franța, Germania, Olanda și Italia, dar a scăzut în Spania.

Articolul precedentSuciu (BNR): Instabilitatea politică nu poate avea decât efecte negative asupra cursului și economiei
Articolul următorNoi taxe ce pot fi plătite online. Permis de conducere, certificat de inmatriculare, pașaport