Ședință crucială la Guvern, după ce o altă companie a cerut să nu plătească taxa de solidaritate. Reprezentanții Black Sea Oil and Gas au programate, luni după-amiază, discuții la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă și cu liderul PSD Marcel Ciolacu. Între timp, statul român ar putea da o lovitură grea pentru OMV, prima companie care a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate. 

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Realitatea Plus, compania vrea să propună Executivului o derogarea de la plata taxei şi invocă faptul că plăteşte deja impozit pe veniturile extraordinare obţinute.

Black Sea Oil susţine că funcționează de doar 7 luni și plătește deja impozit pe veniturile extraordinare obținute.

Mai precis, compania susține că până în momentul de față a plătit de-a lungul anului trecut peste două miliarde lei către bugetul de stat, sumă ce ar echivala cu aproximativ 60% pe veniturile extraordinare.

Dacă ar aplica și prevederile OUG, susțin reprezentanții BSO, ar ajunge în situația de a ceda statului peste 90% dintre venituri.

Potrivit acelorași surse, Executivul nu va accepta nicio scumpire li va solicita plata taxei de solidaritate.

Pe de altă parte, Realitatea Plus anunță și faptul că austriecii de la OMV Petrom riscă să-și piardă licența de exploatare dacă nu plătesc taxa de solidaritate.

Articolul precedentINS: Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut în ultimul trimestru din 2022
Articolul următorCe pot face persoanele care nu au intrat încă în posesia cardurilor de energie – Anunțul Poștei Române