Bulgaria intenționează să deschidă sezonul turistic estival pe 1 mai și se bazează pe sistemul certificatelor de vaccinare, a căror introducere ar urma să fie discutată la nivelul Uniunii Europene. 

„Ideea este să deschidem sezonul puţin mai devreme – de la 1 mai (…) trebuie să existe o predictibilitate pentru industria turismului, pentru a putea pregăti pachetele specifice. Săptămâna viitoare, Uniunea Europeană urmează să decidă asupra aşa-numitelor „certificate digitale de vaccinare”, iar guvernul bulgar susţine această poziţie”, a afirmat vicepremierul şi ministrul bulgar al turismului, Mariana Nikolova, potrivit rador.ro.

Și ministrul bulgar al Sănătaţii, dr. Kostadin Anghelov, a precizat: că pentru turiști vor fi asigurate „coridoare verzi” sigure pentru toţi turiştii, iar Bulgaria susține pe deplin ideea „certificate electronice pentru călătorii”.

„Tot ceea ce se face este coordonat cu Comisia Europeană. Ţara noastră are dreptul, acordat de Comisia Europeană, ca turiştii din ţări terţe care nu sunt din statele membre ale UE să fie primiţi în Bulgaria, fie cu un test PCR negativ, fie să aibă anticorpi sau să fie imunizaţi cu un vaccin care este diferit de cele aprobate în UE”, a precizat și premierul bulgar, Boiko Borisov.

Articolul precedentMoțiune simplă a PSD împotriva ministrului Economiei – Astăzi are loc votul în Parlament
Articolul următorRomânii, speriați că nu-și mai pot plăti datoriile la bănci