Valoarea voucherelor de vacanță pentru luna august este de 17, 1 milioane de euro, fiind emise aproximativ 1,3 milioane de tichete pe hârtie, în valoare de 14,1 milioane de euro, și peste 264 de mii de vouchere pe suport electronic, în valoare de trei milioane de euro, arată ANAT pe pagina sa de internet.

Valoarea voucherelor de vacanță emise între ianuarie și august a ajuns astfel de la 223 de milioane de euro, fiind de 7,7 ori mai mare față de cea a voucherelor emise tot anul trecut.

Iunie 2018 a fost luna cu cea mai mare valoare a voucherelor de vacanță emise, 125 de milioane de euro.

Creșterea considerabilă din primele opte luni este determinată de acordarea acestor beneficii extra-salariale angajaților din sistemul public. Potrivit declarațiilor oficialilor Ministerului Turismului, bugetarii vor primi și în 2019 vouchere de vacanță, măsura având efecte benefice asupra întregii industrii a turismului.

ANAT a remarcat anul acesta o creștere semnificativă a cererii de vacanțe nu numai pe litoral, în zonele montane ori stațiunile balneare, ci și în zonele mai puțin vizitate în perioadele anterioare de turiști. Românii se bucură de o vacanță în țara lor, o descoperă și se întorc odihniți la locul de muncă.

Articolul precedentATM-uri în 50 de oraşe și o piață fără BNR, dorința furnizorilor de tehnologie pentru bitcoin
Articolul următorDrumul României, până în 2030, pavat cu bune intenții de către Guvern

Comments are closed.