În luna iulie 2018, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6% ca serie brută şi cu 3,0% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a transmis marți Institutul Național de Statistică.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută (+7,3%) cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+4,0%).

În perioada 1.I – 31.VII.2018, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2017, producţia industrială a fost mai mare cu 4,6% ca serie brută, respectiv cu 5,5%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În luna iulie 2018, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6%, din cauza scăderii industriei extractive (-1,9%) și industriei prelucrătoare (-1,4%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 6,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 3,0%, ca efect al scăderilor industriei extractive (-4,5%) și industriei prelucrătoare (-3,2%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a rămas la același nivel.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 7,3%, susţinută de creșterile din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+8,2%), industria extractivă (+4,2%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,8%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4,0%, ca urmare a creşterilor industriei prelucrătoare (+5,2%), industriei extractive (+3,9%) și producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,2%).

În perioada 1.I – 31.VII.2018, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2017, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,6%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+5,7%) şi industriei extractive (+2,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 1,1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.VII.2018, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2017, a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor  industriei prelucrătoare (+7,2%) și industriei extractive (+2,8%). Producţia şi furnizarea  de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,8%.

 

Articolul precedentOpinie de investitor: Cum se văd piețele internaționale din exteriorul lor
Articolul următorInflația scapă de sub control: 5,1% în august față de un an în urmă

Comments are closed.