În doar două zile s-au epuizat cele 6.000 de eco-voucherele oferite de Primăria Capitalei ca primă etapă din programul de înlocuirea a autoturismelor poluante aflate în circulație.

Până la fluidizarea traficului, primarul Gabriela Firea a oferit, într-o primă etapă, locuitorilor Capitalei posibilitatea de a nu mai polua orașul în ambuteiajele frecvente mai ales în orele de vârf. Stimulentul de 9.000 de lei a asigurat a sigurat succesul programului din clipa în care a fost anunțat, în luna iulie..

Joacă de copil! În mai puțin de două zile (de fapt 30 de ore) lista beneficiarilor a fost închisă de primele 6.0000 persoane înscrise în aplicația de înregistrări on-line, PEVAUTO  care va permite acestora să intre în posesia a de 9.000 lei, în scopul de a-și achiziționa o mașină cu motorizare EURO 6, non-diesel, sau electrică. Ultimul persoană a fost înregistrată de sistem ieri seară la ora 22:50:48.

„Mă bucur că bucureştenii au răspuns în număr atât de mare iniţiatii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) şi că mii de persoane au dorit să renunţe la autovehiculele uzate, care prezintă un grad ridicat de poluare. Vom continua să dezvoltăm noi programe benefice pentru Bucureşti”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Programul a demarat pe 25.10.2018. și a avut la bază decizia Primăriei Capitalei de a elimina un număr cât mai mare de autoturisme învechite și puternic poluante aflate în circulație.  Pentru achiziționarea exclusivă de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoție non-diesel, hibride sau electrice (trebuie făcută dovada casării autovehiculului uzat.

De la momentul publicării listei beneficiarilor, aceştia au avut la dispoziţie 90 de zile ca să-şi radieze şi caseze maşina. Documentele care să dovedească casarea mașinii iși faptul că re stat. Programul s-a închis în momentul în care au fost înregistrați 6.000 de înscriși.

Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti, cu vârstă minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate şi care nu au obligaţii de plata la bugetul local şi bugetul de stat, cât şi persoanelor juridice, cu sediul social în Bucureşti, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligaţii de plata la bugetul local şi bugetul de stat şi nu au fost condamnate pentru infracţiuni împotriva mediului.

Voucherul de 9.000 de lei oferit de Primăria Capitalei nu se cumulează cu tichetul Rabla.

Un amendament adoptat ulterior a fost acordarea de vouchere și pentru achiziţionarea de produse electrocasnice din clasele superioare de consum energetic.

Având în vedere că Programul se va relua în viitor Regulamentul poate fi consultat pe site-ul PMB la secțiunea „Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat”.

 

Articolul precedentA doua companie anunță amânarea investițiilor pentru exploatarea hidrocarburilor din Marea Neagră
Articolul următorScandalul Dieselgate și avansul mașinilor electrice frânează puternic vânzările auto de lux

Comments are closed.