În luna august  2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a scăzut atât ca serie brută cu 9,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 6,2%, a comunicat, joi, Institutul Național de Statistică.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut ca serie brută cu 1,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a rămas neschimbată.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 0,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 4,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,4%.

În perioada 1.I-31.VIII.2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-31.VIII.2017 atât ca serie brută cu 8,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 5,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 4,8%.

În perioada 1.I-31.VIII.2018 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul  cu motociclete, piese  şi accesorii aferente; întreţinerea  şi repararea  motocicletelor (+29,2%), comerţul cu autovehicule (+16,8%) şi la activităţile provenite  din comerţul  cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-11,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută,  în perioada 1.I-31.VIII.2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2%  mai  mare  comparativ  cu  perioada 1.I-31.VIII.2017, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+7,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+6,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,9%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,2%). Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au scăzut cu 0,7% .

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Mai poate intra inflaţia în intervalul ţintă al BNR până la sfârşitul anului?
Articolul următorINS: Anul acesta resursele de energie primară au crescut cu 2,8%, iar importurile cu 8,3%

Comments are closed.