Recalcularea pensiilor din septembrie va aduce și modificarea plafonul peste care se impozitează pensiile.  În exclusivitate la Realitatea Plus, premierul Marcel Ciolacu a explicat și ce se va întâmpla în cazul pensiilor de peste 2.000 de lei, care în prezent sunt impozitate. 

„La un moment dat cineva a decis, pe anumiţi indicatori presupun, ca peste plafonul de 2.000 să fie o impozitare. Între timp ştim foarte bine că nivelul de trai s-a scumpit, au existat anumite indexări, deci, cu alte cuvinte, trebuie să existe o corecţie şi la plafon astfel încât raportarea la puterea de cumpărare a celor 2.000 de lei.

Trebuie să faci o nouă raportare, să vezi care este nominal pragul de unde începe să crească. E normal să o facem concomitent cu recalcularea pensiilor modificarea acestui prag”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

În prezent, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Impozitul este de 10% din diferenţa ce depăşeşte 2.000 de lei. De exemplu, o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei.

Recalcularea PENSIILOR. 99% din dosare sunt procesate! Anunțul lui Daniel Baciu

Schimbare majoră la Casa de Pensii. Taloanele vor fi emise electronic. Cum funcționează aplicația e-Talon?

Șeful Casei de Pensii a făcut calculele. Câți bani primește în plus un șofer care a lucrat 37 de ani? – VIDEO

Articolul precedentCe se întâmplă cu pensiile de peste 2.000 de lei? Anunțul premierului Ciolacu
Articolul următorToate alimentele românești vor avea adaosul comercial PLAFONAT. Ce înseamnă asta pentru clienți?