Pensiile de peste 2.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Premierul Ciolacu explică decizia prin faptul că plafonul de 2.000 de lei era raportat la o anumită putere de cumpărare, care nu mai este de actualitate.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a dat vestea serii pentru pensionari! Pensiile de peste 2.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Marcel Ciolacu spune că plafonul de 2.000 de lei era raportat la o anumită putere de cumpărare, pe care suma respectivă o aducea înainte de explozia inflației la nivel european, dar și în România!

Ciolacu a explicat că impozitarea pensiilor nu va începe de la o sumă fixă

Mai exact, va exista un algoritm de calcul, care va ține cont de puterea de cumpărare. Practic, Ministerul Muncii și cel al Finanțelor vor trebui să calculeze de câți bani are nevoie un pensionar astăzi ca să poată face aceleași cumpărături pe care le făcea când avea pensia de 2.000 de lei, iar inflația nu explodase.

Odată cu noua lege a pensiilor, cu recalcularea, cineva a decis ca acel plafon, peste 2.000 de lei, știm foarte bine că nivelul de trai s-a scumpit. Trebuie să existe o corecție și la plafon. O să fie raportată la puterea de cumpărare pe care o aveai la momentul acela în care calculam la 2.000 de lei la cea pe care o ai în timp real. Vom crea un mecanism, vom face acest lucru, ca să nu mai fie nevoie de intervenția unui premier. Facem o raportare și pragul se modifică”, a declarat Marcel Ciolacu la Realitatea TV.

Articolul precedentCiolacu, despre salariul minim: „E o reducere a impozitării, nu este o modificare a Codului Fiscal”
Articolul următorImpozitarea PENSIILOR se modifică din septembrie. Explicațiile date de premierul Marcel Ciolacu