Vin vești bune pentru șoferi! Prețurile la pompă au scăzut în ultima perioadă. Benzina a coborât sub 7 lei, iar motorina se găsește acum și mai ieftină de 8 lei. Pe de altă parte, nu este clar până când se mai acordă compensarea de la stat de 50 de bani pe litru. 

La mijlocul săptămânii, atât benzina, cât și motorina au scăzut sub pragurile psihologice de 7 și, respectiv, 8 lei/litru.

Vineri, potrivit platformei peco.ro, cele mai mici prețuri ale carburanților erau în zona București-Ilfov și în județele din Banat, Caraș și Timiș.

Imagine

Ieftinirile sunt generate de scăderile cotațiilor internaționale ale produselor petroliere, ca urmare a ieftinirii țițeiului. Cotaţia petrolului a atins luni cel mai redus nivel din acest an, după ce protestele faţă de restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 au generat îngrijorări cu privire la evoluţia cererii de carburant în cel mai mare importator mondial de ţiţei.

Articolul precedentCe se întâmplă cu punctul de amendă în 2023. Ministerul Finanțelor pregătește o nouă plafonare. OUG în consultare publică
Articolul următorDezastru în buzunarele românilor. Energia, cu 125% mai scumpă față de anul trecut – INS