IBM cumpără dezvoltatorul Linux Red Hat cu 34 de miliarde de dolari

IBM achiziționează dezvoltatorul Red Hat, într-o tranzacție de 34 de miliarde de dolari, conform unui anunț comun al companiilor, publicat duminică seara.

Conform declarației comune, IBM va plăti, în cash, suma necesară pentru a cumpăra toate acțiunile Red Hat la prețul de 190 de dolari fiecare, conform CNBC.

Astfel, producătorul de software open source Red Hat va deveni o unitate a Diviziei Hybrid Cloud a IBM, cu CEO-ul Red Hat, Jim Whitehurst, alăturându-se echipei de conducere IBM și raportând direct CEO-ului Ginni Rometty.

J.P. Morgan a fost adviser pentru IBM dar și entitatea care va coordona zona de finanțare a aceastei achiziții.

IBM a raportat venituri în scădere față de cele preconizate în cea mai recentă publicare a câștigurilor trimestriale. Compania a întreprins eforturi pentru a prinde din urmă Amazon și Microsoft în domeniul infrastructurii de cloud.

Serviciile de Cloud Computing reprezintă unul dintre cele patru imperative strategice sau generatoare de creștere ale IBM, celelalte având un caracter social, mobil sau analitic – și, în plus, în ultimul trimestru, IBM a anunțat tranzacții pe parte de Cloud cu Economical Insurance, ExxonMobil și Novis.

IBM și Red Hat au afirmat că afacerea va permite companiilor să își amplifice business-urile în cloud, păstrând aplicațiile și datele lor portabile și sigure, indiferent de tehnologiile cloud sau de cloud hibrid pe care le adoptă.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Câteva lucruri pe care un CEO de startup nu le poate delega
Articolul următorCum vor evolua piețele? “Nici corecțiile nu mai sunt ceea ce au fost odată” (Interviu)

Comments are closed.