Șefi temporari puși în funcție fără concurs, este una dintre măsurile regăsite în ordonanța austerității. Aceasta a fost publicată în Monitorul Oficial. Ministerul Finanțelor speră să economisească 5,3 miliarde lei prin măsurile publicate, deși ar fi nevoie de 20 miliarde lei, cifră menționată chiar de oficialii guvernamentali.

Printre măsurile ordonanței austerității se numără înghețarea angajărilor la stat. Vorbim aici și despre excepții, și aici intră Ministerul Sănătății sau al Educației, acolo unde vor fi organizate concursuri pentru a fi angajate cadre didactice.

O măsură destul de controversată prevede însă ca să fie puși în funcție șefi temporari, fără organizarea unor concursuri.

Totodată, o altă măsură vizează reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și sevicii. Nu se încadrează aici cheltuielile făcute pentru medicamente și servicii medicale, și nici cele făcute pentru instituțiile de învățământ.

Totodată, nu se vor mai achiziționa și nu se vor mai închiria mașini și nu se va mai cumpăra mobilier și aparatură birotică.

Prin aceste măsuri, statul speră să economisească 5,3 miliarde de lei.

Articolul precedent11 bănci comerciale, sancționate pentru modul în care calculează ratele românilor, cu SOLDUL principal lăsat la achitare spre finalul perioadei
Articolul următorMarcel Ciolacu nu renunță la Grindeanu: Îmi doresc foarte mult să rămână în viitorul guvern. Are un surplus de 1 miliard euro la Transporturi