Haosul cu facturile românilor continuă. Oamenii nu știu încă în ce fel va fi calculat consumul de energie electrică și câți bani vor scoate din buzunar.

A mai rămas doar o săptămână până începe oficial sezonul rece, iar românii încă nu știu cum le vor fi calculate facturile! Autoritățile au lăsat din nou, pe ultima sută de metri schimbări majore la Legea pe energie, care vin la puțin timp după modificări care au determinat întârzieri mari la facturi. Acum, mai multe variante sunt luate în calcul de guvernanți, care trebuie să ia o decizie până la finalul lunii. 

Cei mai mulți românii trăiesc de luni bune cu teama că va fi cea mai grea iarnă. Este la doar câțiva pași, iar pe piața energiei este haos. Instabilitatea vine chiar din Guvern, de unde membrii coaliției vin cu mai multe propuneri de schimbare a legii.

O primă varianta prevede păstrarea OUG care e acum în vigoare dar cu anumite amendamente, printre care cel care permite familiilor cu 3 copii și bolnavilor dependenți de aparatură medicală să plătească un preț mai mic, dar și acela care crește plafonul de consum pentru cei care se incalzesc pe baza de energie electrica, relatează Realitatea PLUS.

Astfel, cei care consumă până în 500 de kilowatti oră lunar ar putea plăti 68 de bani pe kilowatt oră iar cei care consumă între 500 și 800 de kilowatti oră lunar ar putea plăti 80 de bani pe kilowatt oră.

PLAFONUL DE CONSUM PENTRU ROMÂNII CARE SE ÎNCĂLZESC CU ENERGIE ELECTRICĂ

500 kWh/lună – 0.68 lei/kWh
500-800 kWh/lună – 0.80 lei/kWh

Sursa: Realitatea PLUS 

În realitate însă, nimeni nu s-ar putea încadra în acest consum, având în vedere că doar un calorifer electric consumă mai mult de 600 de kilowatti oră lunar. O altă variantă discutată de guvernanți este cea a reglementării pieței energiei printr-o ordonanță de urgență cu totul nouă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPensii majorate cu până la 15% de la 1 ianuarie 2023 – Răspunsul lui Marius Budăi
Articolul următorEliminarea pensiilor speciale, pe ultima sută de metri – Săptămână decisivă pentru PNRR: Nicolae Ciucă, discuții cu Ursula von der Leyen, la Bruxelles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau