Riscurile de securitate legate de criptomonede ies încă o dată în evidență. Hackerii au reușit să sustragă printr-o singură tranzacție echivalentul sumei de 40 milioane dolari.

 

 

Binance, una dintre cele mai mari bănci de schimb de criptomonede din lume, a anunțat miercuri că hackerii au sustras 7.000 Bitcoins, în valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari printr-o singură tranzacție, potrivit Bloomberg.

Analiștii vorbesc de o „încălcare a securității la scară mare”, ultima într-un șir lung de furturi în spațiul virtual monetar.

Hackerii ar fi folosit o varietate de tehnici, inclusiv phishing și viruși, pentru a obține o cantitate mare de date de la utilizatori, a declarat Binance într-un anunț de pe site-ul său. Pot exista și conturi suplimentare care au fost afectate, dar care nu au fost încă identificate, a mai spus instituția de criptomonede.

Cele mai mari monede digitale, inclusiv Bitcoin, s-au depreciat cu aproximativ 3% după dezvăluire, apoi au recuperat cea mai mare parte a căderii, conform Bloomberg.

„Hackerii au avut răbdarea să aștepte și să efectueze acțiuni bine orchestrate prin mai multe conturi aparent independente în cel mai potrivt moment”, a declarat Zhao Changpeng, directorul executiv al Binance. „Trebuie să efectuăm o analiză amănunțită a securității. Revizuirea de securitate va include toate componentele sistemelor și datelor noastre.”

Articolul precedentFiscul a declanșat Jihadul. Amenzi în cascadă
Articolul următorElectrolux: „Liderii sindicali au refuzat, încă o dată, propunerea salarială”