Amenzi în cascadă de la Fisc. În perioada 15 martie – 11 aprilie anul curent, inspectorii ANAF au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4,12 milioane de lei (amenzi şi confiscări). Valoarea totală a celor 686 amenzi dispuse este de 3,79 milioane lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 322.037 lei.

ANAF a verificat au modul în care 3.339 de firme din toată ţară au respectat prevederile legale referitoare la dotarea şi utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.

Totodată, inspectorii antifraudă au dispus suspendarea activităţii comerciale în 15 locaţii(în 12 pentru încălcarea prevederile legale privind utilizarea caselor de marcat, iar în trei locaţii pentru comercializarea de produse accizabile fără timbru fiscal)

87% din avertismente au fost aplicate contribuabililor, care la data controlului nu achiziționaseră noile case de marcat cu jurnal electronic.

“Este important de știut că după dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente și urmează sancțiuni importante: amendă de până la 10.000 lei, confiscarea tuturor încasărilor, chiar dacă au fost înregistrate în case de marcat vechi fără jurnal electronic și suspendarea activității comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic”, spune ANAF.

 

Articolul precedentCum îi păcălesc service-urile pe șoferii care trec prin accidente auto
Articolul următorHackerii au furat 40 milioane dolari în Bitcoin dintr-o lovitură