„Vom majora plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente la costuri cât mai accesibile. Creştem de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor până la care se acordă compensarea cu 90% a medicamentelor. Aşadar, avem o creştere de 10%”, a afirmat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a mai spus că s-a luat această măsură astfel încât cât mai mulţi pensionari să beneficieze de medicamente la un preţ accesibil.

Aceasta a adăugat că este a doua majorare efectuată de căre Guvern, după ce plafonul a crescut cu 30%, în iunie 2018.

„Dorim ca pensionarii care au beneficiat de o nouă majorare a pensiilor începând cu 1 iulie să-şi păstreze acest drept, şi anume accesul la medicamente compensate”, a completat Dăncilă.

Ceea ce nu spune premierul este care este va fi costul acestei compensații pe care Guvernul o oferă pensionarilor de rând. Pentru ca majorările de pensii nu sunt decât o altă formă de mită menită să de rând pentru ca sa facă uitat subiectul categoriilor de pensionari favorizate prin pensiile speciale

Într-un exces de sinceritate ministrul muncii, Olguța Vasilescu afirma anul trecut că ”100.000 de pensii speciale sunt echivalentul a patru milioane de pensii ale romanilor de rand”. În realitate în România, în 2017, era 150.000 de beneficiari ai pensiilor speciale au costat bugetul de stat peste 6,94 miliarde de lei, cu 28% mai mult decât în 2016. Acesti bani sunt plătiți din împrumturile periodice ale statului care urcă în mod constant deficitul public.

Articolul precedentCei 3 R, Reducere – Refolosire – Reciclare, din nou în actualitate
Articolul următorRomânia riscă sancțiuni dacă plafonează prețul gazelor

Comments are closed.