O nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie va fi lansată pe 4 martie, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

 

În martie va fi lansată a doua emisiune de titluri de stat din acest an, după cea din ianuarie, cu dobânzi cuprinse între 3,5 și 5 procente.

„De luni, de pe 4 martie, lansăm o a doua emisiune de titluri de stat pentru populaţie în cadrul Programului Tezaur, adăugând o nouă maturitate, la un an. Vom avea la un an cu o dobândă de 3,50%, la doi ani cu dobânzi de 4%, la trei ani cu rata dobânzii de 4,5% şi la cinci ani cu dobândă de 5%. Şi reamintesc încă o dată faptul că sunt investiţii sigure, neimpozitate, dobânzile respective, sunt transferabile, sunt o serie de facilităţi pe care Ministerul de Finanţe în anul 2018 le-a înglobat în acest pachet şi, aşa cum şi Banca Centrală a spus că este o acţiune foarte bună, sunt convins că şi această a doua emisiune, pentru luna martie, în 2019, va fi un succes”, a declarat Eugen Teodorovici.

El a subliniat că la emisiunea de titluri de stat din ianuarie 11.000 de deponenţi au realizat subscrieri de aproximativ 700 de milioane de lei.

Articolul precedentGuvernul pregătește amnistia fiscală. Cine scapă de datorii
Articolul următorManagerii prevăd o creștere a prețurilor în următoarea perioadă