Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a avertizat, sâmbătă, că guvernul trebuie să reducă substanțial deficitul bugetar, precizând că, pentru al doilea an consecutiv, România se abate semnificativ de la traiectoria sa bugetară.

 

Comisarul european a amintit că oficialii de la Bruxelles și-au exprimat de mai multe ori îngrijorarea față de situația din România.

„În ceea ce privește situația din România, după cum știți, ne-am exprimat îngrijorări față de întreaga traiectorie fiscală a bugetului. Pentru al doilea an la rând, România este într-o procedură de abatere semnificativă, ceea ce înseamnă că traiectoria sa bugetară deviază semnificativ de la cerinţele Pactului de Stabilitate şi Creştere, şi de acea este important ca România să reducă în mod substanţial deficitul bugetar”, a afirmat, sâmbătă, Valdis Dombrovskis, care este și comisarul european responsabil pentru moneda euro şi dialogul social, într-o conferință de presă, la Bucureşti, la finalul reuniunii informale a ECOFIN.

Potrivit lui Dombrovskis, recomandarea Consiliului a fost o îmbunătăţire structurală de un procent. „De acea când discutăm despre politica fiscală, putem vorbi de transferul poverii fiscale, dar nu vedem spaţiu fiscal pentru noi reduceri de taxe”, a mai spus oficialul european citat de Mediafax.

Articolul precedentAcuzații incendiare: „Guvernul Dragnea ajută Rusia să-si creeze dominație în UE”
Articolul următorRezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, continuă să crească