Senatorul liberal Florin Cîțu revine cu o serie de acuzații explozive la adresa PSD și a ministrului de Finanțe, Orlando Teodorovici.

 

 

Războiul dintre economistul PNL și ministrul de Finanțe cunoaște un nou episod.

Florin Cîțu acuză guvernul Dragnea că ajuta Rusia sa-si creeze dominatie in inima UE „folosind metode la limita legii”.

„Nu exista niciun dubiu pentru mine, ca Romania participa in mod planificat din 2015 la aceasta operatiune fara niciun beneficiu pentru tara noastra. Beneficiaza doar cateva persoane.

In perioada 2013/2015, s-a luat decizia, fara sa fie anuntata public, ca Romania sa participe direct la resuscitarea unui numar de banci create pentru spatiul sovietic. Mai mult, s-a luat decizia de a facilita accesul acestor banci interiorul UE in conditii preferentiale.

Persoana desemnata de grupul care dorea apropierea de Rusia, in 2015, a fost Eugen Teodorovici. Asta reiese in urma analizei mele dar si a faptului ca in 2015 Eugen Teodorovici a avut intalniri cu delegatiile bancilor internationale in care Rusia este actionar majoritar.

Cine a luat decizia in Romania de a cheltui sute de milioane de dolari stiind din primul moment ca nu exista niciun beneficiu pentru tara noastra?

Cele trei vehicule la care Romania a fost fortata sa participe desi nu are niciun beneficiu sunt:

Banca Internationala de Investitii (BII)
Banca Internaţională de Cooperare Economică (BICE)
Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN)

Ministerul finantelor publice a recunscut public ca Romania nu are NICIUN beneficiu si singurii care beneficiaza sunt rusii. A recunoscut ca Romania ii ajuta pe rusi sa primesca un rating mai bun si sa intre in UE nestingheriti.

„Principalele efecte pozitive ale participarii Romaniei la majorarea capitalului varsat sunt: cresterea puterii de vot a Romaniei in cadrul bancii; influentarea in mod pozitiv a ratingurilor acordate bancii, prin demonstrarea cresterii sprijinului tarii noastre fata de banca, dar si cresterea reprezentarii Romaniei in structurile de conducere”, Florin Horatiu Iura, secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Este evident din aceasta declaratie a MFP ca guvernul Romaniei se foloseste de statutul de membru UE pentru a ajuta bancile rusesti sa para mai sigure si sa nu fie sanctionate pe teritoriul UE. Ce primesc la schimb de la rusi Dragnea, Valcov, Teodrovici, Tariceanu?”, scrie Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Florin Cîțu, la câteva zile după ce România a numit un guvernator, agenția de rating Fitch a dat rating băncii BII similar cu cel al Romaniei.

„Agentia de rating a spus ca ratingul a fost crescut pentru ca BII a primit de la tari din UE cresterea contributiei si isi muta sediul la Budapesta. Acum este clar de ce Teodorovici TREBUIA sa fie la Varadero? Acelasi lucru a fost subliniat si de Standard and Poors.

Toate trei bancile sunt coordonate si controlate de Kremlin. Omul care are legatura directa cu toate trei in Romania este Eugen Teodorvici”, mai arată senatorul liberal.

După ce a prezentat modul în care „Romania ajuta Rusiei sa eludeze sanctiunile UE si sa acapareze obiective economice in interiorul UE”, Cîțu afirmă că guvernul Romaniei face tot posibilul sa strice relatia si cu singurul partner strategic care conteaza, SUA.

Articolul precedentDecizie radicală luată de Boeing, după criza avioanelor cu probleme
Articolul următorGuvernul, avertizat de Comisia Europeană pentru derapajele fiscale