Grupul Volkswagen a vândut peste 8 milioane de mașini în primele 9 luni

În primele nouă luni ale anului, Grupul Volkswagen a livrat peste 8 milioane de mașini, în scădere cu doar 1.5%. În luna septembrie, grupul german a încheiat rezultatul cu o creștere de peste 9%.

Grupul Volkswagen a livrat în luna septembrie 904.200 de mașini noi la nivel global, în creștere cu 9.2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în primele șase luni, nemții au raportat scăderi importante în Europa, a doua parte a anului aduce valori în creștere pentru Grupul Volkswagen.

În Europa, grupul german a livrat 336.300 de mașini în luna septembrie, în creștere cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut. Această îmbunătățire a rezultatului a fost susținută de livrările generoase de pe piața din Germania (92.800 de unități, +58.1%).

În China, cea mai mare piață de desfacere a nemților, Grupul Volkswagen a raportat o creștere de doar 0.2% (384.100 de unități), în timp ce pe piața din SUA a fost raportat un rezultat negativ în luna septembrie (-11.5%, 48.900 de unități).

În luna septembrie, doar MAN și Volkswagen Vehicule Comerciale au raportat rezultate negative, Volkswagen, Audi, Skoda SEAT, Porsche și Scania reușind să încheie cu creșteri generoase.

În primele nouă luni ale anului, Grupul Volkswagen a livrat la nivel global peste 8 milioane de mașini, în scădere cu 1.5%. Pe piața din Europa, livrările au crescut cu 1%, în timp ce pe piața din China, grupul german raportează o scădere de 2.8% la nivelul primelor nouă luni ale anului.

De la începutul anului și până la finalul lunii trecute, constructorul Volkswagen a livrat peste 4.5 milioane de mașini, în scădere cu 2.3%. Audi și Skoda au încheiat tot în scădere, în timp ce Seat și Porsche reușeșc rezultate pozitive la finalul primelor nouă luni ale anului.

Articolul precedentMașinile diesel, tot mai puține în România
Articolul următorVânzările de mașini electrice au intrat în priză! Creștere de 140% în primele 9 luni