Ministrul Transporturilor a declarat că vizita în emiratul Qatar a avut scop găsirea unor parteneri arabi care să investească în Tarom pentru ca transportatorul național aerian să revină pe profit după mulți ani de bilanțuri negative.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că Guvernul este interesat în acest moment să scoată Tarom din „zona nefericită” în care se află din punct de vedere economic şi caută investitori pentru acest lucru.

Grindeanu a fost întrebat într-o conferinţă de presă la finalul vizitei în Qatar alături de premierul Marcel Ciolacu dacă în întâlnirile pe care le-a avut a discutat şi despre Tarom.

Avem nevoie de oameni care să investească în aeronave noi şi în servicii mai bune

„Nu am discutat.(…) Pe noi ne interesează în acest moment să scoatem Tarom din această zonă nu prea fericită, ba chiar nefericită, economic vorbind, care la rândul ei are efecte în calitatea serviciilor pe care noi vrem să le îmbunătăţim în perioada următoare. Statul nu poate să vină cu un ajutor de stat, după cum bine ştiţi, fiindcă ceilalţi jucători din piaţă ar reclama imediat, conform legilor concurenţei, şi atunci trebuie să găseşti forme în a ieşi din acest cerc vicios”, a spus Grindeanu.

„Şi căutăm acest lucru, nu am de ce să mă ascund şi sper să şi găsim. Probabil că pe finalul lunii aprilie se va primi acordul pentru ajutorul de la Comisia Europeană de care se vorbeşte de aproape trei ani de zile. Dar e un pas. Tarom are nevoie de mai mult pentru a se înscrie pe un trend ascendent”, a menţionat Grindeanu.

Articolul precedentDespăgubirile în piața asigurărilor de sănătate au crescut cu aproximativ 30% anul trecut
Articolul următorBancherii au găsit soluțiile prin care România şi-ar majora potențialul de creștere la 5,5%