Goldman Sachs nu aderă la mania criptomonedelor și ia ”distanță” de Bitcoin

Analiștii de la Goldman Sachs nu sunt optimiști în ceea ce privește soarta pe termen scurt a prețului Bitcoin. În raportul său economic de la mijlocul anului, divizia de investiții a subliniat „mania criptomonedelor” ca fiind unul dintre cei șase factori care au creat un efect de instabilitate care va afecta piețele pentru restul anului 2018.

„Ne așteptăm la scăderi suplimentare în viitor, având în vedere că aceste criptomonede nu îndeplinesc nici unul dintre cele trei roluri tradiționale ale unei monede”, a declarat Sharmin Mossavar-Rahmani, directorul de investiții al diviziei de wealth management a grupului, citat de CNBC.

Gigantul de pe Wall Street și-a reiterat astfel apelul din ianuarie, publicat în perspectiva întregului an, că ascensiunea meteorică a Bitcoin la 20.000 de dolari seamănă mult cu ce s-a întâmplat în timpul bulei speculative dot-com. Bitcoin a pierdut aproximativ 60% din valoarea sa de atunci, tranzacționându-se în zona a 7.500 de dolari, potrivit Coindesk.

 

Graficul zilnic al evoluției Bitcoin în 2018, sursa: tradingeconomics.com

„Opinia noastră este că criptovalutele nu vor fi capabile să își conserve valoarea iar previziunea noastră a fost confirmată mult mai devreme decât ne-am fi așteptat”, a mai spus Mossavar-Rahmani.

Goldman Sachs se alătură prin previziunile sale altor banci de investiții care consideră că criptomonedele „nu sunt nici un instrument de schimb, nici o unitate de măsură, nici un depozit de valoare”.

Un alt gigant financiar, UBS, a făcut o evaluare similară și a spus, joi, că Bitcoin este prea „instabil” pentru a putea deveni o monedă cu o răspândire de masă.

Articolul precedentAmericanii sunt în grafic: crește PIB-ul, scade șomajul
Articolul următorCNAIR a demarat procedurile preliminare penru construirea autostrazii Sibiu-Piteşti

Comments are closed.