Goldman Sachs: Cele mai iubite 10 acțiuni de către fondurile de investiții

Goldman Sachs a calculat și a ajuns la concluzia că acțiunile cele mai deținute de fondurile speculative au depășit piața în ansamblu, ca randament, în ultimii 17 ani în mod constant.

Lista deținerilor de top ale fondurilor urmărite de banca de investiții americană conține 50 de acțiuni care „apar cel mai adesea printre primele zece dețineri ale portofoliilor ghidate de datele fundamentale deținute fondurile de hedging” pentru trimestrul doi al acestui an, conform CNBC. Goldman a urmărit pozițiile a 830 de fonduri speculative, cu dețineri totale de acțiuni în valoare de 2,3 trilioane de dolari.

Compania a afirmat că portofoliul ce conține acele 50 de companii a înregistrat un randament mai mic cu 1,8% în raport cu dinamica indicelui S&P 500 în acest an până, , însă fondurile speculative se bazează pe faptul că aceste acțiuni vor înregistra performanțe bune pentru restul anului.

Tabelul primelor 10 acțiuni din portofoliu, sursa: Goldman Sachs via CNBC

„Din punctul de vedere al punerii în aplicare, lista deținerilor reprezintă un instrument pentru investitorii care doresc să urmărească mișcările banilor inteligenți”, a declarat strategul Ben Snider într-o notă adresată clienților. Coșul de acțiuni a depășit, ca performanță, indicele S&P 500 în 62% din perioadele trimestriale cu începere din 2001, a adăugat el, și a generat un câștig mediu suplimentar de 2,2 puncte procentuale.

Coșul de acțiuni al fondurilor speculative consemnează o creștere de 6,7% în acest an prin comparație cu plusul de 7,9% al indicelui S&P 500, potrivit Goldman Sachs.

Snider a mai remarcat faptul că acțiunile din sectoarele de tehnologie și de consum formează cele mai mari ponderi în portofoliile de fonduri de investiții. Companiile populare, cum ar fi Amazon, Microsoft și Alphabet, se numără printre cele de to

Articolul precedentDigi respinge afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de un politician român
Articolul următorO sesiune 2 în 1: record istoric pentru indicele S&P500 dar și cea mai lungă perioadă de creștere pentru Wall-Street

Comments are closed.