Globalworth Real Estate Investment Limited în parteneriat cu BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a anuțat azi. printr-un comunicat, a doua admitere la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) a obligațiunilor corporative emise de companie (simbol GWI25).

Noua emisiune are o valoare record de 550 de milioane de euro.

„De-a lungul timpului, Globalworth a încheiat cu succes o serie de tranzacții de referință, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața de clădiri de birouri din România și Polonia. Listarea primelor obligațiuni ale companiei pe Bursa de Valori București de anul trecut a fost un punct de referință pentru noi, reprezentând în același timp un record pentru piața locală. ,” a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO și Chief Investment Officer Globalworth.

Valoarea totală a obligațiunilor corporative emise de companie este similară celei din 2017 (simbol GWI22), respectiv 550 de milioane de euro, fonduri ce vor fi investite în noi proiecte.

„Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborâte sau egalate. În acest caz, compania Globalworth și-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la București: peste jumătate de miliard de euro în obligațiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii să privească mai mult spre piața de capital ca spre o sursă de finanțare,” a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

„Capital Partners își continuă angajamentul de a contribui la creşterea gradului de intermediere financiară din România și la dezvoltarea Bursei de Valori București cu o nouă emisiune de obligațiuni,” a menționat Paul Prodan, Preşedintele Consiliului de Administrație al BT Capital Partners.

Obligațiunile corporative Globalworth se tranzacționează la Bursa de Valori București în euro, iar decontarea este efectuată direct în euro. În premieră pentru România, începând de anul trecut, la Bursa de Valori București a fost implementată decontarea direct în moneda unică europeană, ceea ce arată maturitatea și dezvoltarea pieței locale de capital.

Obligațiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacționare pe piața reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Globalworth Real Estate Investment Limiteduna este una dintre cele mai importante companii de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, listată pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra. Portofoliul companiei are o valoare totală de 1,9 miliarde de euro

BT Capital Partners este cel mai mare broker de retail în România şi face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania.

 

Articolul precedentGuvernul fugărește hoții de lemne cu aplicația mobilă. Iată ce mult se fură
Articolul următorConcurență neloială. IMM-iștii se opun ca primarii să facă afaceri și pe persoana juridică

Comments are closed.