Compania Lockheed Martin a primit din partea Pentagonului american un contract de 1,14 miliarde dolari pentru livrarea sistemelor de rachete în Polonia, Bahrain și România.

 

Lockheed Martin Corp a câștigat un contract de apărare în valoare de 1,14 miliarde dolari pentru sistemele de lansare cu rachete multiple (Guided Multiple Launch Rocket) în Polonia, Bahrain și România, a declarat miercuri Pentagonul, potrivit Reuters.

Sistemul Guided Multiple Launch Rocket se referă la lansatoare de rachetă ghidate – detalii aici.  Este un sistem „alternativ” dezvoltat de Lockheed Martin și armata SUA care permite distrugerea țintelor inamice, fără a lăsa în urmă „proiectile” periculoase, neexplodate, în conformitate cu un tratat internațional din 2008.

România a aprobat în 2017 și achiziția unui sistem de rachete Patriot de la americani. Președintele Iohannis a dat undă verde pentru cumpărarea celor 7 sisteme de apărare antirachetă, a promulgat în noiembrie 2017 legea adoptată cu o săptămână mai devreme de Parlament.

Sistemele Patriot vor intra în dotarea Forţelor Terestre şi Forţelor Aeriene ale Armatei României în a doua parte a anului 2019, primul sistem urmând să fie operaţional la jumătatea anului 2020.

Raport alarmant în Foreign Policy: Rachetele Patriot, un eșec peste tot în lume

Articolul precedentCum explică ministrul Teodorovici împrumutul de 3 miliarde euro luat într-o singură zi
Articolul următorFabrica Skoda în Europa de Est. Mai este România în calcule?