Producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG a anunţat marţi că își extinde programul de concedieri la nivel mondial, ținta fiind să reducă până la 30.000 de posturi, potrivit Bloomberg. Măsura face parte dintr-un plan amplu de diminuare a costurilor cu circa 1 miliard de euro, până în 2023, arată analiza citată de Agerpres.
Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Grupul avea, la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi în țara noastră, dintre care o treime erau ingineri şi informaticieni în centrele de cercetare şi dezvoltare. Șapte unități de producție și patru centre de inginerie se află în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Aproximativ 90% dintre măsurile de restructurare vor fi implementate până în 2025, iar operaţiunile din Germania vor fi serios afectate, în condiţiile în care aproximativ 13.000 de posturi vor fi mutate în alte zone sau eliminate.

Grupul Continental a demarat un amplu proces de restructurare încă de anul trecut, când economia mondială a încetinit, iar producţia de autovehicule a scăzut. Planul iniţial de redresare viza eliminarea a 20.000 de posturi la nivel mondial, dar calculele au fost date peste cap de accentuarea crizei, odată cu izbucnirea pandemiei coronavirus.

Industria auto se confruntă cu cea mai mare criză din ultimii 70 de ani, iar furnizorii de componente, așa numita industrie pe orizontală, sunt „deosebit de afectaţi”, a declarat directorul general de la Continental, Elmar Degenhart.

 

Articolul precedentRealitatea PLUS, răspuns la atacurile Statului Paralel
Articolul următorGermania, încrezătoare într-o revenire în „V” a economiei