Reprezentanții Orange, Vodafone și Telekom au transmis marți în Parlament o adresă prin care avertizează asupra faptului că vor ataca pe toate căile legale amenzile speciale, de până la 10% din cifra de afaceri, impuse în domeniul telecom prin OUG 114/2018. 

„Dacă nu este eliminată în cursul procesului legislativ, amenda specială va fi atacată prin excepție de neconstituționalitate ce se preconizează că va avea mari șanse de succes”, se arată în adresa obținută de HotNews.ro.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114 a fost dezbătut marți în Comisia IT din Camera Deputaților, în prezența oficialilor din Ministerul Comunicațiilor, al Finanțelor, ai ANCOM, dar și ai managerilor din telecom.

Aceştia au transmis o adresă în care, printre aletele, atrag atenţia asupra efectelor negative pe care le-ar avea introducerea unei noi sancțiuni care vizează exclusiv lucrările de construcții din sectorul telecomunicațiilor. Este vorba de o amendă specială cuprinsă între 1% și 10% din cifra totală anuală de afaceri pentru furnizorii care fac lucrări fără să fi obținut în prealabil dreptul de acces pe proprietate sau autorizația de construire.

„Prin impunerea amenzii speciale, OUG nr. 114/2018 intră în conflict cu principiile constituționale, care prevalează. Dacă nu este eliminată în cursul procesului legislativ, amenda specială va fi atacată prin excepție de neconstituționalitate ce se preconizează că va avea mari șanse de succes.”, se arată în documentul depus în parlament de Asociației Operatorilor Mobili (AOMR), care reprezintă Orange, Vodafone și Telekom.

Articolul precedentIsărescu: Doar Bucureştiul şi Ilfovul îndeplinesc condiiile zonei euro
Articolul următorTaxa pe lăcomie se schimbă în stimulentul pentru hărnicie