Nevoia de o alimentație mai sănătoasă, dar și teama de o criză a alimentelor clasice au făcut ca cererea pentru preparate pe bază de plante și vegane să crească, a anunțat Nestle, cel mai mare producător mondial de alimente, potrivit Reuters, citat de Agerpres. Compania a anunțat că a început să investească sume importante în produse pe bază de plante, în încercarea de a-şi extinde cercetarea dincolo de produsele din carne şi a intra pe piața micile mărcilor locale de produse alimentare la modă.

În următoarele zile, Nestle va lansa o băutură cu lapte produs pe bază de plante şi o nouă versiune a burger-ului său vegan.

„Interesul în alternativele produse pe bază de plante a crescut din mai multe motive”, a declarat directorul general de la Nestle, Mark Schneider, amintind problemele de aprovizionare cu carne din America de Nord. În primăvară, aproximativ 20 de mari abatoare au fost închise în SUA, după ce au fost descoperite mai multe mii de cazuri de infecție cu coronavirus.

„De asemenea, oamenii sunt din nou interesați în sănătatea personală şi pierderea de greutate după ce s-a descoperit că virusul COVID afectează în mod deosebit pe cei cu probleme de sănătate preexistente”, a mai afirmat oficialul Nestle.

În prima jumătate a acestui an, vânzările gigantului elvețian pe segmentul produselor alimentare pe bază de plante au crescut cu 40%. Ca sumă, este vorba de un procent mic din vânzările totale de aproape 93 de miliarde de franci realizate anul trecut.

Compania lucrează la alternative pe bază de plante şi pentru alte categorii de produse, inclusiv ciocolată şi îngheţată.

 

Articolul precedentDeficitul bugetar, 5,18% din PIB după opt luni, dublu față de aceeași perioadă a anului trecut
Articolul următorAprecierea monedei euro este îngrijorătoare