Germania intenționează să introducă compensații pentru șoferii care cumpără benzină, pentru a-i ajuta să facă față mai ușor creşterii masive a preţurilor, ca urmare a crizei din Ucraina și a sancțiunilor impuse Rusiei. Un plan asemănător are și Franța, care a și anunțat că va compensa 15 eurocenți din prețul unui litru de carburanți.

Conform ministrului german de Finanţe, Christian Lindner, şoferii vor obţine o reducere fixă de preţ când plătesc la benzinării, iar suma va fi restituită operatorilor de benzinării de către Executiv. Scopul este de a aduce preţul unui litru de benzină în jurul nivelului de doi euro, a anunţat publicaţia Bild, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Nivelul exact al reducerii nu a fost decis încă, a informat Bild, care speculează că ar putea fi de aproximativ 0,20 euro pe litru.

La unele benzinării din Germania preţurile au urcat la aproximativ 2,20 euro pe litru.

Şi premierul francez, Jean Castex, a anunţat sâmbătă că Guvernul a decis să vină în sprijinul posesorilor de autovehicule, în contextul exploziei preţului carburanţilor, printr-un ramburs de 15 eurocenţi pentru fiecare litru de carburant achiziţionat de la pompă. Măsura va intra în vigoare de la 1 aprilie şi va fi valabilă timp de patru luni

Preţurile de vânzare cu amănuntul la benzină şi motorină a atins săptămâna trecută maxime istorice în multe ţări din lume după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a creat noi tensiuni pe piaţa petrolului.

 

Articolul precedentFlorin Cîțu a criticat controalele ANAF ordonate de ministrul Finanțelor: „Au dat amenzi pentru altceva. Prețurile au crescut NEJUSTIFICAT”
Articolul următorNicolae Ciucă a anunțat PLAFONAREA prețurilor energiei și gazelor timp de un an