Guvernul german și-a îmbunătățit estimările privind contracția economie naționale pe fondul pandemiei COVID, a relatat o sursă din guvernul de la Berlin pentru Reuters. Documentul, ce va fi prezentat oficial în cursul săptămânii, estimează o contracţie de 5,5% din Produsul Intern Brut, față de valoarea anterioară de de 5,8%. O astfel de cifră ar face ca actuala criză să fie mai puțin severă decât cea de la sfârșitul deceniului trecut, când economia germană s-a contractat cu 5,7%.

Estimarea de creștere pentru anul viitor a rămas însă tot la 4,4% din PIB. Ministerul german al Economiei a refuzat să comenteze informațiie oferite de Reuters, precizând doar că ele vor fi anunțate, oficial, miercuri, chiar de către ministrul de resort, Peter Altmaier.

Economia germană, cea mai puternică din Europa, a suferit o contracţie de 9,7% în trimestrul al doilea, în special din cauza reduceri dramatice a cheltuielilor gospodăriilor, investiţiilor companiilor şi schimburilor comerciale. Relaxarea restricţiilor și pachetul de măsuri de salvare şi stimulare, fără precedent de la unificarea Germaniei, au făcut ca economia să-și revină puternic în al treilea trimestru. Pe de altă parte, revenirea celui de-al doilea val COVID-19 asupra Europei a început să ridice din nou semne de întrebare asupra evoluției economiei în ultima parte a anunlui, iar o scădere a ritmului față de trimestrul anterior este serios luată în calcul.

 

Articolul precedentProiectul ”Varianta de ocolire Bacău” a fost aprobat de Comisia Europeană. Anunțul lui Lucian Bode
Articolul următorAtenție! Intră vigoare popririle şi execuţiile silite care erau în curs înainte de facilităţile fiscale