Amendă de 1,43 milioane lei pe piața reciclării electronicelor pentru înțelegere anticoncurențială

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat irevocabil încălcarea Legii Concurenței de către Gemini SP SRL și a menținut amenda de 1,437 milioane lei plicată companiei.

Potrivit Consiliului Concurenței, care citează decizia Curții, firma a ”participat la o înţelegere anticoncurenţială pe pieţele comercializării de echipamente electrice şi electronice (EEE) şi a gestionării deşeurilor”.

Anterior, şi Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Consiliului Concurenţei, motiv pentru care Gemini SP SRL și Asociația Ecotic au formulat recursuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care le-a respins ca fiind nefondate.

CC reamintește că în 2014, Autoritatea de Concurenţă a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 56.487.840 lei (aproximativ 12,7 milioane euro) 14 companii membre ale asociaţiilor ROREC şi ECOTIC pentru încheierea unor înțelegeri anticoncurențiale în cadrul campaniilor de tip buyback pe pieţele comercializării de echipamente electrice şi electronice (EEE) şi a gestionării deşeurilor acestora (DEEE).

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat încălcarea Legii Concurenţei şi în cazul companiilor Panasonic Marketing Europe GmbH şi Maguay Impex SRL, celelalte dosare aflându-se pe rolul instanţei supreme, nefiind încă fixat termenul de judecată.

Prin aceste soluţii definitive, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat inclusiv definirea
corectă a pieţei relevante de către Consiliul Concurenţei, realizată cu respectarea normelor
speciale în materie, arată comunicatul.

Articolul precedentDigi a căzut la pace cu Antenele
Articolul următorTVR 1 a dat lovitura. Ce audiențe i-a adus Cupa Mondială

Comments are closed.