Gigantul energetic rus Gazprom neagă informațiile apărute în presa poloneză, dar și în cea de la Moscova, privind întreruperea livrărilor de gaze naturale către Polonia. Pe de altă parte, o publicație economică poloneză a postat un grafic al livrărilor care indică scăderea la zero a tranzitului de gaz. Anunțurile contradictorii au provocat haos pe bursele de energie.

Gigantul energetic rus Gazprom a declarat marți că livrările de gaze naturale către Polonia prin gazoductul Yamal-Europa nu au fost oprite, a anunțat Russia Today. Anunțul companiei vine ca răspuns la informațiile lansate pe surse de presa poloneză, dar confirmate și de cea rusă, privind întreruperea livrărilor de gaze, ca urmare a sistării plăților sau a refuzului Varșoviei de a plăti în ruble.

Pe de altă parte, portalul polonez de știri economice BiznesAlert a postat un grafic al livrărilor de gaze dintre Rusia care indică, într-adevăr, scăderea la zero a volumului, în cursul după-amiezii de marți.

La scurt timp după anunțul privind sistarea gazelor, chiar dacă informația era obținută pe surse, prețul gazelor europene (TTF Amsterdam) a urcat de la 90 la 107 EUR/MWh.

Articolul precedentPresa rusă confirmă SISTAREA livrăriIor de gaze naturale către Polonia
Articolul următorRusia oprește miercuri furnizarea gazelor în Polonia și Bulgaria