Mircea Ursache

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mircea Ursache, susţine că adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 114 în luna decembrie a anului trecut, fără nicio consultare publică, arată lipsa de respect a Ministerului Finanţelor faţă de pieţele financiare bancare şi nebancare sau faţă de sectoare strategice ale economiei.

 

 

Mircea Ursache susţine că pe guvernanţi nu-i interesează ce spune mediul de afaceri, drept dovadă că măsurile din Ordonanţă au fost ameliorate ulterior, dar nu suficient.

Fostul șef din ASF spune că au fost provocate pierderi uriaşe la bursă pentru companii, chiar şi de peste 15%. Ursache s-a arătat suprins că singura instituţie care nu a reacţionat a fost tocmai Autoritatea de Supraveghere Financiară.

El spune că în acest caz, „Combinaţia de laşitate şi obedienţă a făcut ca această instituţie, care a fost afectată prima, pentru că piaţa pe care o supravegheză a fost afectată direct, să nu reacţioneze în niciun fel”.

,,Adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2018 în luna decembrie a anului trecut, fără nicio consultare publică (..) exprimă lipsa de respect a Ministerului Finanţelor faţă de pieţele financiare bancare şi nebancare sau faţă de sectoare strategice ale economiei. A fost o decizie care a arătat că pe guvernanţi nu-i interesează ce spune piaţa, drept dovadă că măsurile din Ordonanţă au fost ameliorate ulterior, dar nu suficient.(..) În acest caz, combinaţia de laşitate şi obedienţă a făcut ca această instituţie, care a fost afectată prima, pentru că piaţa pe care o supravegheză a fost afectată direct, să nu reacţioneze în niciun fel”, a transmis fostul șef din ASF.

Articolul precedentRenovarea locuinței, „sport național”
Articolul următorGuvernul Serbiei a elaborat o lege privind conversia creditelor în franci