Curtea de Apel Bucureşti a dispus joi achitarea fostului şef al ANAF Sorin Blejnar, în dosarul în care era acuzat că a primit o mită de 1,2 milioane euro de la un om de afaceri. 

Motivul invocat de judecători a fost că nu există probe în sprijinul acuzației că Blejnar a luat mită.

În acelaşi dosar, au fost achitaţi Andreea Florentina Blejnar (soţia lui Sorin Blejnar), Viorel Comăniţă (fost vicepreşedinte al ANAF, cu rol de conducător al Autorităţii Naţionale a Vămilor) şi Sorin Florea (comisar general adjunct al Gărzii Financiare).

De asemenea, instanţa a ridicat sechestrul pus pe averea inculpaţilor. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Sorin Blejnar a mai fost condamnat într-un alt dosar, în mai 2019, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, însă a fost eliberat condiţionat după ce a executat jumătate din pedeapsă.

Articolul precedentAnchetă DNA la Poșta Română – Procurorii au descins la sediul instituției – acuzații de dare și luare de mită
Articolul următorCum a vrut șeful Poștei Române să denigreze Realitatea Plus. Dezvăluirile Ancăi Alexandrescu, confirmate de DNA – VIDEO