Procurorii DNA au descins, joi, la sediul Poștei Române, de unde ridică mai multe documente. Actele ar avea legătură cu investițiile făcute de instituția publică. Potrivit unor surse, descinderi au loc în paralel și la Iași și Bacău. În cauză ar fi acuzații de dare și luare de mită, dar și abuz în serviciu. Mita s-ar ridica la aproximativ 15.000 de euro.

Procurorii DNA sunt la sediul Poștei Române, de unde ridică mai multe documente. Ancheta procurorilor anti-corupție vizează mai multe persoane, între care și șeful compartimentului antifraudă și integritate din cadrul companiei.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de achiziții publice, comise în perioada 2022-2023.

În cursul zilei de 25 mai 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 5 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Iași și Bacău, din care două sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău”, a anunțat DNA, într-un comunicat.

Anca Alexandrescu, cea care a vorbit și a prezentat documente la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel despre situația de la Poșta Română a avut o intervenție în direct imediat după aflarea veștii că procurorii DNA au descins la instituția publică.

„Înțeleg că ar urma să meargă în alte birouri, nu știu în momentul de față dacă îl vor vizita și pe directorul general. Cert este că sunt mai multe plângeri depuse la DNA inclusiv de către fostul șef al sindicatelor, Matei Brătianu. Noi am prezentat documente nenumărate. Probabil că acum DNA-ul a mers să ridice pentru că este o ordonanță în urma căreia se ridică documente.

În ultimele săptămâni au fost și audieri ale angajaților de la Poșta Română și vor fi audieri și în continuare. Noi am cerut un punct de vedere oficial la Poșta Română, o să solicităm și la Ministerul Digitalizării pentru că este în subordinea domnului Burduja iar conducătorul Poștei Române este un prieten apropiat al domnului Burduja. Vă vom ține la curent. Cu siguranță în diseară în emisiunea mea am să vorbesc pe larg despre acest subiect.

Oricum, ceea ce vreau să subliniez este că iată munca noastră, a întregii echipe de la Realitatea Plus începe să dea roade pentru că sunt controale și la Aeroporturi București, despre care noi am vorbit în atâtea emisiuni, și la CNAIR, Consiliul Concurenței face investigatii serioase. Deja am văzut cine sunt firmele pe care le investighează Consiliul Concurenței și le suspicionează de trucare de licitații mână în mână cu angajații de la CNAIR. Diseară vă promit o emisiune incendiară pe aceste teme”, a spus Anca Alexandrescu.

Poșta Română a confirmat și în mod oficial vizita procurorilor DNA printr-un comunicat de presă:

„BUCUREȘTI, 25 mai 2023 – În urma unor informații apărute în spațiul public, Compania Națională Poșta Română face următoarele precizări: 

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au ajuns astăzi la trei dintre sediile Companiei. Paralel cu verificările DNA, Poșta Română a demarat propria cercetare internă. 

Mai multe detalii pe această temă putem oferi odată cu finalizarea verificărilor.  

Asigurăm că operatorul național de servicii poștale tratează cu maximă responsabilitate toate obligațiile impuse prin lege și își gestionează cu seriozitate și cu atenție resursele și proiectele pe care le desfășoară.

De asemenea, Compania cooperează în mod obișnuit cu orice autoritate publică de control, fiind deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.”

Articolul precedentSalariile mici îi scot pe angajații din sistemul medical în stradă – Medicii închid spitalele, Rafila se plimbă prin Elveția
Articolul următorFostul şef ANAF Sorin Blejnar, achitat pentru primirea unei mite de 1,2 milioane euro