Fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost condamnat în primă instanța la 6 de ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită sumă de 12,5 milioane lei.

Instanța a decis confiscarea sumei de 12.513.894 lei de la fostul șef al Fiscului și a menținut controlul judiciar. „Menține sechestrul asigurător asupra bunurilor imobile aparținând inculpatului Blejnar Sorin până la concurența sumei de 12,5 milioane lei”, se arată în minuta Tribunalului București.

Într-un alt dosar, fostul șef al Fiscului a fost condamnat de Curtea de Apel București la 5 ani de închisoare cu executare, însă și această sentință poate fi atacată cu apel.

La condamnarea de astăzi, judecătorii au ținut cont de acuzațiile procurorilor care susțin că, „în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menționată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice respective.”

„Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri”, spun procurorii.

Potrivit sursei citate, „in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si celalalt functionar implicat in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip fantoma controlate de acestia, cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive. Din aceasta suma de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei”.

Articolul precedentEurostat: După criză România a redus din decalajele față de UE, dar rămâne penultima țară la riscul de sărăcie
Articolul următorCea mai mare scădere a contrabandei cu țigări din ultimii 10 ani. Dar vin lunile grele

Comments are closed.