Ford a oferit ieri estimări privind câştigurile trimestriale sub aşteptările analiştilor de pe Wall Street, transmit MarketWatch şi Reuters.

Ford previzionează câştiguri ajustate de 0,30 dolari per titlu în trimestrul patru din 2018, sub estimările analiştilor, de 0,32 dolari per acţiune.

După anunţarea estimărilor, acţiunile Ford au scăzut miercuri cu 0,13%, la 8,71 dolari, în predeschiderea Bursei de la New York. Titlurile Ford au scăzut de la aproximativ 13 dolari la începutul lui 2018 la aproximativ 9 dolari în prezent.

În 2018, Ford se aşteaptă să obţină câştiguri ajustate de 1,30 dolari per titlu, la venituri de 160,30 miliarde de dolari. În octombrie, producătorul auto american previziona câştiguri între 1,30 şi 1,50 dolari per acţiune, în timp ce analiştii prognozau 1,33 dolari per titlu.

Compania ar putea înregistra în 2019 o îmbunătăţire a câştigurilor şi veniturilor, pe fondul stabilizării vânzărilor în industria auto globală, a anunţat Ford, fără a oferi cifre exacte.

„Pentru 2019, vedem potenţial pentru o îmbunătăţire a veniturilor anuale şi a profitului operaţional. De asemenea, ne aşteptăm să putem să ne finanţăm deplin necesităţile noastre de afaceri, în timp ce ne vom menţine nivelul lichidităţilor şi al numerarului la sau peste nivelul ţintă”, a afirmat directorul financiar.

Săptămâna trecută, Ford a anunţat că va elimina „mai multe mii” de locuri de muncă, va ieşi de pe pieţele neprofitabile şi va înceta să mai producă vehicule care îi provoacă pierderi, precum C-Max, totul în conformitate cu un plan de relansare al cărui obiectiv este atingerea unei marje operaţionale de 6% în Europa.

În prezent, al doilea mare producător auto american este presat să îşi restructureze operaţiunile din Europa, după ce rivalul său General Motors a reuşit să îşi majoreze profiturile după vânzarea mărcilor sale europene Opel şi Vauxhall către grupul francez PSA.

Ford a precizat că va încerca să iasă de pe segmentul multivan, va înceta să mai producă transmisii automate la Bordeaux (Franţa), îşi va revizui operaţiunile din Rusia şi va uni cartierele generale ale Ford UK şi Ford Credit la Dunton, Essex, Marea Britanie.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.

Articolul precedentMai mulți bani pentru „programul Investește în tine”
Articolul următorIndicele Robor la 3 luni a crescut la 2,90%