Ford a înregistrat vânzări record pentru două din modelele sale în Europa, între care și modelul produs în România, EcoSport, care s-a comercializat în 10.500 de unități, în șapte luni din 2018, arată datele producătorului.

Modelul EcoSport, fabricat în România, la Craiova, a înregistrat un volum al vânzărilor de 10.500 unități, cu 110% mai multe față de anul trecut, în timp ce Kuga a crescut cu 5%, la 12.800 unități. Modelul Fiesta, cel mai vândut al mărcii în Europa, a înregistrat un volum de 20.700 unități, cu 63% mai multe. EcoSport a depășit celebrul model Focus, care se află în pierdere de clienți înaintea lansării noii generații.

Vânzările totale ale Ford au scăzut pe total în Europa cu 1,3% în primele 7 luni ale anului.

În Europa vânzările au crescut cu 1,7% în luna iulie, la 101.800 de unități, SUV-urile EcoSport și Kuga fiind modelele cu cea mai mare dinamică în portofoliul mărcii. Rezultatele comunicate de Ford acoperă, însă, numai cele mai importante 20 de piețe europene din totalul de 27 care fac parte din UE și celelalte din afara Uniunii, potrivit Profit.ro.

În intervalul de 7 luni, ianuarie – iulie, Ford a vândut în țările din statistică 843.800 vehicule, cu 0,2% mai puține decât anul trecut.

România se află în Top 5 al piețelor pe care Ford are cea mai bună cotă de piață, cu un procent de 8,7% din piață, în creștere cu 0,4 puncte procentuale. În luna iulie, Ford a vândut 1.200 de vehicule pe piața din România, potrivit datelor constructorului.

.

Articolul precedent75.300 de autoturisme noi au fost înmatriculate din ianuarie până în iulie
Articolul următorIranul afirmă că niciun membru OPEC nu poate prelua partea sa de exporturi de petrol

Comments are closed.