Flota globală de avioane de pasageri şi transport se va dubla de la 23.000 cât este în prezent, la aproape 48.000 până în 2038 având în vedere creşterea traficului aerian cu 4.3% anual, conform celei mai noi Prognoze privind evoluţia pieţei la nivel global între anii 2019 – 2038, realizată de Airbus, care subliniază că, în transportul global va fi nevoie de 550.000 de noi piloţi şi 640.000 de noi tehnicieni.

”Până în 2038, din estimarea unei flote de 47.680, 39.210 vor fi avioane noi, iar 8.470 vor fi  avioane utilizate în prezent. Prin modernizarea flotelor cu avioane de ultimă generaţie eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil precum A220, familia A320neo, A330neo şi A350, Airbus consideră că va contribui semnificativ la procesul de reducere progresivă a nivelului de dioxid de carbon din industria de transport aerian, precum şi la obiectivul de creştere neutră din punct de vedere al consumului de carbon din 2020 şi în acelaşi timp va conecta mai mulţi oameni la nivel global”, se arată în prognoză.

Reflectând evoluţia tehnologiei din industria aviatică, Airbus a simplificat segmentarea pentru a considera capacitatea, tipul de misiune şi autonomia de zbor. De exemplu, avionul A321 utilizat pentru curse de scurtă distanţă, intră în categoria mică, în timp ce A321LR sau XLR, de distanţă lungă, intră în categoria avioanelor medii. În timp ce segmentul de piaţă pentru A330 este considerat cel mediu, este foarte probabil ca un număr de astfel de avioane să fie operate în continuare de liniile aeriene în zona de piaţă de categorie mare, alături cu A350 XWB.

Noua segmentare generează un necesar de 39.210 de avioane noi de pasageri şi transport  – 29.720 mici5.370 medii si 4.120 mari – conform celei mai noi prognoze privind evoluţia pieţei la nivel global între anii 2019 – 2038, realizată de Airbus. Din acestea, 25.000 avioane sunt noi, în timp ce 14.210 vor înlocui modelele mai vechi cu unele noi, care oferă o  mai mare eficienţă.

”Rezistent şocurilor economice, traficul aerian s-a dublat din 2000 până în prezent. Acesta joacă un rol din ce în ce mai important în a conecta centre de populaţie importante, în particular în zone emergente unde nevoia de a călători este mare datorită faptului că preţurile şi geografia fac imposibile alternativele. Astăzi, un sfert din populaţia urbană produce mai mult de un sfert din PIB-ul global şi având în vedere că ambele sunt motoare de creştere, Aviation Mega Cities (AMCs) vor continua să susţină reţeaua de aviaţie globală”, se arată în prognoză.

Proiectele de eficientizare a consumului de carburant au un rol important în creşterea cererii de a înlocui avioanele mai puţin eficiente din acest punct de vedere.

“Creşterea de 4% anuală reflectă natura rezistentă a aviaţiei, care reuşeşte să treacă peste şocurile economice şi geopolitice. Economiile au de câştigat de pe urma transportului aerian. Oamenii şi bunurile doresc să se conecteze. Global, aviaţia comercială stimulează creşterea PIB-ului şi susţine 65 de millioane de oameni, demonstrând beneficiile enorme pe care afacerea noastră le aduce societăţilor şi comerţului global“, a declarat Christian Scherer, Directorul comercial al Airbus şi şeful Airbus International.

Airbus este unul din cei mai mari jucători în domeniul aeronautic, al spaţiului şi al serviciilor conexe. În 2018 a generat venituri de 64 de miliarde de euro şi a numărat aproximativ 134.000 de angajaţi la nivel mondial.

Articolul precedentConsiliul de supraveghere Transelectrica i-a solicitat lui Carașol documentele de studii
Articolul următorJuncker îl îndeamnă pe Johnson să nu iasă din UE fără un acord