Florin Pogonaru: Pentru antreprenori nu e bine sa aibă un curs de schimb foarte instabil

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a sustinut, marti, o conferinta de presa. In imagine, presedintele AOAR, Florin Pogonaru

Ceea ce se întâmplă în tranzacții la cursul de schimb ”nu e bine deloc pentru mediul de faceri, în primul rând pentru că vorbim de o devalorizare a activelor românești, a tot ceea ce producem și a bunurilor noastre, asta este problema înainte de orice”, a declarat, joi, pentru Realitatea Financiară, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri, Florin Pogonaru.

”Pe de altă parte este vorba și de starea generală provocată de această situație, pentru că una este când ai o anume stabilitate pe o lungă perioadă. Cursul a fost menținut în anumite limite și era într-un fel o ancoră cel puțin psihologic. Când ai deodată salturi din acestea, la cele mai mari niveluri din ultimii ani, sigur că lumea devine și mai prudentă, începând în primul rând cu investițiile”, a spus Pogonaru.

Dar, pe de altă parte ”nu cred că ce se întâmplă în România acum în ceea ce privește cursul este diferit față de alte țări din regiune. Poate fi un moment cu importuri mai mari sau o coincidență de evenimente”, apreciază președintele AOAR.

”Ce știu eu este că consumul în loc să se ducă în producția internă s-a dus în importuri și de aici ni se trage. Acesta este fundalul. Nu cred că situația politică a generat această situație. Nu cred că ce se întâmplă în România politic e mai grav decât ce se întâmplă în Polonia, unde președintele cere referendum pentru ieșirea din Uniunea Europeană”, este de părere Florin Pogonaru.

Articolul precedentCăderea leului exprimă aversiunea față de risc și retragerile investitorilor – Adrian Vasilescu
Articolul următorS&P a scazut ratingul Transgaz. Bursa reacționează

Comments are closed.