Tensiunile politice, modificarile la Codul de procedura penala, asteptarea sentinței pentru liderul PSD Liviu Dragnea au aruncat in aer cotatia leului.
Moneda națională a atins joi nivelul de 4,6695, depășind recordul de 4,6679, inregistrat pe 23 ianuarie.

Miercuri, euro scazuse la 4,6660 lei.

Nivelul atins joi, 4,6695 lei, a depăşit precedentul record istoric, de 4.6679 lei, înregistrat în 23 ianuarie.

Într-o intervenție la Digi24, Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Bancii Nationale, a afrimat că leul a evoluat în tandem cu valutele din regiune: zlotul polonez, forintul unguresc și coroana cehă. Aceasta se datorează aversiunii față de risc a investitorilor, care ies de pe piețele emergente.

Directorul de strategie al BNR a explicat că în ultimele zile s-a constatat o accelerare a ritmului de depreciere al leului in paralel cu creșterea randamentului titlurilor de stat în lei. Astfel, investitorii străini s-au grabit sa marcheze profitul, au vandut titlurile de stat și au schimbat leii in euro. Acesta ar fi principalul motiv de slabire a leului.

Tensiunile politice, generează de regulă deprecieri abrupte, nu doar de câțiva bani zilnic, a mai explicat Vasilescu, care nu crede ca leul resimte încă efectul dezbaterilor din Parlament si manifestațiile de stradă.

Totusi, deprecierea rapida a leului in tandem cu forintul ar trebui sa dea de gandit.

Articolul precedentEuro ne arde la buzunar. Cel mai slab curs istoric al leului față de euro
Articolul următorFlorin Pogonaru: Pentru antreprenori nu e bine sa aibă un curs de schimb foarte instabil

Comments are closed.