Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a negat că Guvernul PNL ar urma să taie salariile bugetarilor şi pensiile şi a precizat că o guvernare liberală înseamnă taxe mai mici şi mai puţine pe care trebuie să le plătească toată lumea.

Florin Cîţu a subliniat că actualul Guvern a eliminat o serie de taxe introduse de fosta guvernare.

„Faptele vorbesc pentru noi. Guvernul socialist a introdus supra-taxarea contractelor part-time, am eliminat-o noi. A introdus TVA defalcat, am eliminat noi. A introdus supra-acciza la carburant, am eliminat noi. A introdus OUG 114, care a fost un armaghedon pentru sectorul privat, a distrus sectoare întregi din economie, am eliminat noi. Asta este direcţia în care mergem noi. Anul acesta, deşi ştim că este un an dificil, resursele sunt limitate, a început o criză – cea mai mare criză din ultima sută de ani – am reuşit să creştem punctul de pensie cu cea mai mare valoare. Au crescut şi alocaţiile pentru copii cu 20% chiar dacă acest proiect a trecut de Parlament fără sursă de finanţare. O guvernare liberală înseamnă taxe mai mici, puţine, şi le plăteşte toată lumea, fără discriminări”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, s-a aflat, luni şi marţi, în judeţul Neamţ, unde a participat la o serie de întâlniri cu oameni de afaceri. 

 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentFlorin Cîțu, la “Legile Puterii”: Grecia este scenariul spre care ne îndreptăm dacă mergem cu majorarea pensiilor cu 40%
Articolul următorBNR atrage atenția că deficitul bugetar va ajunge în 2021 la peste 11% din PIB, dacă Guvernul mărește pensiile cu 40%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau