Florin Cîțu nu vrea să dea bani băncii controlate de Rusia și cere verificarea propunerii înainte de Alexandru Nazare

  Premierul Florin Cîțu respinge participarea României la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții, instituție controlată de Rusia. Înainte de a fi revocat din funcție, fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, a cerut Guvernului să aprobe un memorandum de peste 14 milioane de euro, în trei tranșe, în perioada 2021-2023, pentru majorarea de capital a băncii respective.

  În replică, Florin Cîțu a afirmat că nu a fost consultat la inițierea memorandumului și că va cere o anchetă pentru a se lămuri care a fost traseul acestei inițiative.

  Banca Internaţională de Investiţii (BII) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată în 1970, pentru a sprijini statele comuniste. După căderea regimului comunist, instituția a fost suspectată că a devenit un paravan al agenților de spionaj rusești.

  De altfel, relația țării noastre cu banca respectivă a generat și un conflict între Florin Cîțu, pe vremea când era doar senator PNL și fostul ministru PSD al Finanțelor, Eugen Teodorovici. În 2018, acesta a fost numit într-una dintre funcţiile de guvernator.

  Pe de altă parte, în 2020, când era ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a semnat un memorandum prin care a prelungit mandatul de vicepreședinte BII al lui Alexandru Florescu, motivând că este singura posibilitate ca România să păstreze funcția.

  Articolul precedentRomânia, cea mai slabă productivitate a resurselor naturale din UE. Ineficiența crește de la an de an
  Articolul următorMinistrul Economiei anunță reduceri masive de personal în minister (DOCUMENT)