Premierul Florin Cîțu susține că veniturile românilor cresc, în ciuda semnalelor că inflația și, în special, scumpirea energiei le lasă tot mai puțini bani în buzunar românilor cu venituri mici sau medii. Pentru șeful guvernului, mai important este că 1% din salariați au venituri nete lunare de peste 3 mii de euro.

„Este o estimare a BNR. Eu va pun că am citit o statistică foarte interesant, angajații din România au salarii mai mari de 3.000 de euro net. Crește ponderea celor care au salarii mai mari de o mie de euro, ceea ce înseamnă că România se mută în direcția dorită de mine  (…) nu mai este o țară cu salarii mici. Sunt cifre pe care nu le-am spus eu, am citit și eu presa. Avem cele mai multe salarii mari în euro nete, ceea ce înseamnă că România devine o destinație pentru investiții cu valoare adăugată. Salariul și prețurile sunt determinat de piață”, a spus premierul.

Pe de altă parte, unu din nouă angajaţi români, adică 540.000 de persoane, câştigă salarii de cel puţin 1.000 de euro net pe lună, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Aproape 40% dintre aceștia sunt angjați în administrația publică. În ultimii 5 ani numărul celor care câștigă peste o mie de euro lunar a crescut de 5 ori și jumătate.

 

Articolul precedentLudovic Orban îl critică pe Florin Cîțu pentru întârzierea Planului de Redresare și Reziliență
Articolul următorPremierul Florin Cîțu, răspuns halucinant: Nu mănânc pâine, nu știu cât costă