Premierul Florin Cîțu, a afirmat miercuri, după ședința de Guvern despre plafonarea prețurilor la energia electrică și gaze, că varianta luată în calcul este, deocamdată, compensarea facturilor, dar nu exclude nici plafonarea.

„Căutăm cele mai bune soluții pentru consumatorii casnici și non casnici. Prețurile la energie au crescut. Acum venim cu soluții pentru această iarnă”, a spus premierul.

Întrebat de plafonarea prețurilor, Florin Cîțu a declarat: „Este o discuție. Abia acum ne uităm la această soluție. Clienții casnici nu vor plăti toată factura în această iarnă. În ceea ce privește plafonarea vreau să ne uităm la această soluție, dar nu aș vrea să distorsionăm piața. Aș vrea ca această măsură să fie cât mai puțin invazivă în piață”.

„Vom veni cu soluții pentru compensare, plafonarea va fi discutată în Comisia Europeană, mai multe țări au în discuții această temă”, a declarat Florin Cîțu, miercuri.

Articolul precedentIstoria plină a unui număr gol
Articolul următorCum se vor COMPENSA facturile de curent și gaze. Primele date concrete oferite de ministrul Virgil Popescu