Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a anunțat că va solicita înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze execuția bugetară din perioada 2017-2019, perioadă în care deficitul bugetar al țării a crescut. Ministrul Finanțelor îi acuză pe social-democrați că, prin măsurile luate în timpul guvernării, au subminat economia națională. ”Vă garantez că vor plăti toţi – Ciolacu, Grindeanu, Tudose etc”, a transmis șeful Finanțelor.

”Ciolacu şi gaşca lui sunt vinovaţi şi trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale! În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de anchetă parlamentară pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA”, a scris Cîţu, pe Facebook.

În perioada menționată, România a fost singura ţară din UE care a înregistrat o creștere a deficitului bugetar, veniturile din taxele suplimentare introduse la momentul respectiv fiind deturnate.

”Deficitul bugetar a crescut deşi PSD a crescut taxe/impozite/accize existente şi a introdus taxe în toate sectoarele din economie. Vom arăta unde s-au dus aceşti bani din taxe suplimentare şi cum a fost deturnată destinaţia lor (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului Bucureşti, dar la o scară mai mare). România fost avertizată de C.E. în fiecare an pentru deviere semnificativă de la ţinta de deficit structural asumată prin pactul fiscal. În perioada 2017-2019, România nu a mai îndeplinit niciun criteriu necesar pentru aderarea la zona euro”, a adăugat ministrul.

Cîțu a reiterat că țara noastră trebuie să achite anul acesta datorii de 50 de miliarde de lei lăsate de guvernarea PSD. ”Vă garantez că vor plăti toţi – Ciolacu, Grindeanu, Tudose etc”, încheie postarea ministrul.

Articolul precedentComisia Europeană despre politicile de mediu ale României: superficiale, neclare și modeste
Articolul următorPreşedintele Samsung Electronics, cel mai bogat om din Coreea de Sud, s-a stins din viață